Proběhlé akce
04.06. 2019
Hvězdárna Vsetín

Jako odměnu po úspěšném zvládnutí vystoupení na Den maminek jsme našim dětem zajistili návštěvu hvězdárny ve Vsetíně. Mladší žáci si pod vedením lektora prohlédli zařízení hvězdárny, viděli veliký hvězdářský dalekohled a dověděli se, jak se dají pozorovat hvězdy, Měsíc a Slunce.

Starší žáci (3. - 5. ročník) nejdříve absolvovali výukový program Letíme do Vesmíru a teprve potom si šli prohlédnout zařízení hvězdárny.

Autobus i vstupné do hvězdárny nám zaplatil MAP Hornolidečsko. Děkujeme!

Foto zde

27.05. 2019
Den maminek 2019

Tak jsme i v letošním roce společně oslavili Den maminek :-) 

Děkuji všem, kteří pomáhali s přípravou i realizací vystoupení: paní učitelkám ve školce a ve škole, maminkám, které zajistily občerstvení a kytičky, panu zvukaři za ozvučení, fotografům za fotky a videa z vystoupení a hlavně - dětem ze školky a školy za jejich krásné vystoupení, kterým svým maminkám poděkovaly za jejich lásku a péči. 

Foto A. Polách

Foto T. Zádrapa

12.04. 2019
Velikonoce - Kosenka Valašské Klobouky

Ve středu 10. dubna jsme s žáky základní školy navštívili ve Valašských Kloboukách Kosenku. Ekocentrum Kosenka je zaměřená na enviromentální výchovu a vzdělávání a nabízí široké množství vzdělávácích a výchovných programů pro děti. My jsme pro naše žáky zvolili program "Velikonoce". Společně jsme prošli všechny zvyky, které se na Velikonoce dělají, povídali si o jednotlivých velikonočních dnech a završili jsme to tím, že si děti upekly tzv. jidášky. Poté se děti rozdělily do dvou skupin. Kluci šli plést korbáče a sami si to i vyzkoušeli a děvčata malovala vajíčka rozpuštěnou voskovkou s voskem. Na to, jak jsme si to užili se můžete podívat zde.

05.04. 2019
Školka ve škole 2019

Ve čtvrtek za námi do školy zavítaly děti z mateřské školky. Děti ze školky si tak mohly prohlédnout školu, jednotlivé třídy a jak to ve škole zhruba chodí. Společně učitelé s žáky si pro děti z mateřské školy nachystali jednotlivá stanoviště. Zde si mohly děti ze školky vyzkoušet, co všechno už znají, případně některé úkoly ještě procvičit či se naučit. Úkoly byly zaměřeny hlavně pro děti, které letos půjdou do 1. třídy a příští týden ve středu je čeká zápis do školy. Na nové prvňáčky se už všichni, děti i učitelé těší. Foto zde.

03.04. 2019
Výlet na šafrány do Lačnova

V pondělí 1. dubna jsme se vydali s dětmi na výlet podívat se rozkvetlé šafrány do Lačnova. Autobusem jsme jeli do Horní Lidče a následně jsme šli pěšky až do Lačnova. Cestou jsme dbali na základy správné chůze po pozemní komunikaci a před Lačnovem se děti mohly proběhnout po louce. V Lačnově jsme si prohlédli šafrány, které byly alespoň z části rozkvetlé. Přečetli jsme si, čím jsou pro nás významné a proč jsou přírodní památkou. Nasvačli jsme se a poté se vydali zpět. Po cestě nám zbyl ještě čas, tak jsme navštívili hřiště u základní školy v Horní Lidči. Prohlédnout si fotky můžete zde.

26.03. 2019

I v tomto školním roce se žáci 2. – 5. ročníku zúčastnili matematické soutěže Klokan. Druháci a třeťáci řešili zapeklité úlohy v kategorii Cvrček 2019, čtvrťáci a páťáci v kategorii Klokánek 2019.

Výsledky školního kola, Cvrček 2019:

Jméno a příjmení

Ročník

1. Ladislav Polách

3.

2. Izabela Poláchová

3.

3. Lukáš Dančák

3.

 

Výsledky školního kola, Klokánek 2019:

Jméno a příjmení

Ročník

1. Nela Čížová

4.

2. Natálie Poláchová

5.

3. Šarlota Poláchová

4.