Proběhlé akce
21.02. 2020
Divadélko Bublanina - Pohádky z kufru

Tento týden za námi do školy zavítalo opět divadélko Bublanina se svými Pohádkami z kufru. Jednalo se o pohádku O Šípkové Růžence, O princezně Marušce a drakovi a Šíleně smutná princezna. Děti představení velice bavilo. Mohly si zahrát na hudební nástroje a pohádku tímto způsobem doprovodit. Představení bylo záživné a již nyní se těšíme na další návštěvu divadla.

Fotky zde.

17.02. 2020
Beseda se spisovatelkou Lenkou Rožnovskou a návštěva expozice Betlém v Horní Lidči

V úterý 11. února 2020 jsme využili lákavé nabídky paní Ludmily Rumánkové za MAP Hornolidečsko a přijeli jsme do knihovny v Horní Lidči na besedu s autorkou knih pro děti paní Lenkou Rožnovskou. Přibližně hodinový program byl vyplněn nejen povídáním o knížkách, ale také interaktivním výukovým programem Mobilmánie, kde se do hry zapojili naši starší žáci.

A poněvadž jsme ještě měli do odjezdu autobusu zpět do školy dost času, domluvili jsme i návštěvu hornolidečské expozice Betlém - prohlídku i projekci filmu.

Foto zde.

03.02. 2020
Recitační soutěž leden 2020

Poslední vyučovací den 1. pololetí šk. roku 2019/2020 jsme ukončili s žáky recitační soutěží. Recitační soutěže se zúčastnili všichni žáci naší základní školy. Každý z nich si doma našel báseň, kterou jsme společně trénovali a snažili se docílit co nejlepšího přednesu. Musím říci, že letošní ročník byl velice úpěšný. Ráda bych pochválila všechny děti, protože se snažily do básniček vcítit a vložit do nich ty správné emoce. Na celkový průběh recitační soutěže a naše vítěze se můžete podívat zde.
 

15.01. 2020
Návštěva Betlémů u Chovanců ve Študlově

V úterý 14.1. jsme měli možnost se podívat u místních bratrů Jana a Stanislava Chovancových na jejich vlastnoručně vyrobené Betlémy. Jejich nádherná díla upoutaly oči nejen dětí, ale i paní učitelek. Úžas vzbuzovalo množství figurek a též hýbající  se postavy. Oba bratři byli velmi sdílní a dětem vysvětlovali, jak se figurky vyrábějí či pohybují. Už nyní se těšíme na návštěvu příští rok. Na fotky se můžete podívat zde.

26.12. 2019
Rozsvěcování vánočního stromu

Slavnost rozsvěcování vánočního stromu se letos uskutečnila v podvečer v pátek 13. prosince 2019. Paní starostka všechny přivítala, paní Marie Poláchová upekla sladké i slané dobroty, připraven byl horký nápoj, zahrála Študlovjanka. 

I naše děti se zasloužily o to, že nám v obci svítí vánoční strom. Pod vedením svých paní učitelek nacvičily říkanky, básničky a písničky a přivolaly jeho světlo. 

Fotografie pořídil pan Alois Polách. Děkujeme.

 

20.12. 2019
Vánoční besídka a rozdávání dárečků

Poslední den před Vánocemi jsme se již neučili, ale odpočívali jsme. S dětmi jsme si pustili pohádku, posvačili a starší žákyně si pro nás připravily krátké vystoupení v podobě nacvičených tanečků a malých kouzel. Toto vystoupení jsme zakončili tradičním zpívaním koled. Hned poté zazvonil zvoneček a my se šli společně podívat ke stromečku, kde na nás čekaly dárky od našich spolužáků. Jednotlivé dárečky jsme si losovali. Myslím, že téměř každému dáreček udělal radost a nebo ho minimálně potěšil. Na to, jak tento závěrečný den vypadal, se můžete podívat zde.