Proběhlé akce
28.06. 2019
Malováno myší

V posledním školním týdnu byly vyhodnoceny práce žáků 4. ročníku, které během 2. pololetí postupně tvořili v informatice v programu Malování. Anonymizované očíslované obrázky bodovalo 6 osob.

Hodnotily: náročnost zpracování, práci s detaily, barevnost a nápaditost.

Místo Jméno a příjmení Název obrázku
1. Nela Čížová Západ
2. Šarlota Poláchová Koala
3. Ondřej Dančák League of Legends

Obrázky zde.

26.06. 2019
Výšlap na Daňkův kopec

V úterý jsme se vydali na Daňkův kopec do Střelné. Sbalili jsme si všechny potřebné věci, nastartovali naše nohy a vyšli jsme. Pravidelně jsme museli doplňovat naše tekutiny, ale celou cestu jsme zvládli bez problémů. Na Daňkově kopci jsme si odpočinuli. Měli jsme štěstí a potkali jsme tam děti ze základní i mateřské školy ze Střelné. Cestou zpět jsme navštívili dětské hřiště a paní učitelka Hanka nám dopřála i trochu zchlazení. Celý výlet byl moc fajn a perfektně jsme si ho užili. Foto zde.

25.06. 2019
Indiánský den

V pátek 21.6. jsme se společně i s mateřskou školkou vydali na putování s indiány. Po vydatné svačině proběhla velká porada na školní zahradě. Společně jsme zjistili, že ulovit bizona k obědu není zase až tak lehké a málo kdo by se z nás najedl. Zastříleli jsme si lukem a zkoušeli se trefit na cíl, vymysleli jsi svoje indiánské jméno a zasoutěžili jsme si v družstvech. Celý den byl moc fajn a na foto se můžete podívat zde.

21.06. 2019
Školní výlet

Ve čtvrtek 20. června 2019 jsme se vydali na školní výlet - tentokrát do Zbrašovských aragonitových jeskyní v Teplicích nad Bečvou. Prohlédli jsme si v doprovodu průvodce-specialisty aragonitové jeskyně, viděli jsme stalagmity i stalagtity, chyběly zřejmě jen stalagnáty. Děti si nakoupily suvenýry, občerstvení, snědly větší část řízků a přejeli jsme objížďkou na hrad Helfštýn. Tam nás další skvělý průvodce seznámil s historií hradu, dozvěděli jsme se i o tom, že byl původně založen loupeživým rytířem na kupecké stezce Moravské brány a jeho historie byla velmi pestrá. Dojedli jsme řízky, vystoupali na zrekonstruovanou věž s výhledem do okolí, utratili zbytky kapesného, prohlédli si hradní mincovnu a spokojeně se vydali na zpáteční cestu domů. 

Fotografie pořídila paní učitelka Věrka, prohlédněte si je zde.

17.06. 2019
Den dětí

V sobotu 15. června uspořádala naše obec na fotbalovém hřišti oslavu dětského dne. Děkujeme všem, kteří přispěli svou pomocí a zasloužili se tak o krásné a akční sobotní odpoledne. Hlavní organizátor pan Josef Chovanec (a jeho manželka Lenka) měli pod kontrolou vše, snad i počasí. Dětský den byl skvělý, plný zábavy, soutěží i dobrot pro dospělé i děti. 

Foto T. Zádrapa zde.

17.06. 2019
Pasování předškoláků a spaní ve školce 2019

V pátek proběhlo pasování předškoláků na školáky. Tento den jsme si všichni náramně užili. Nejprve jsme pasovali naše čtyři předškoláky na školáky, připili jsme si dětským šampaňským a společně se vydali na fotbalové hřiště, kde jsme si zahráli strategickou hru "Vlajky". Poté jsme se již hladoví vydali zpět na školní hřiště, kde jsme nejprve opékali naše přinesené špekáčky či slaninu a následně za odměnu jsme si mohli vyzkoušet opékání marshmellow, které nám pořádně zalepilo naše pusinky a také opékací palice. Pak už jsme se přemístili do tělocvičny, kde jsme měli nachystané naše spacáky a dataprojektor, který nám promítl výbornou animovanou pohádku Croodsovi, při které někteří z nás usnuli. Spaní jsme všichni zvládli a již teď se těšíme na další školní rok ;) Foto zde: