Proběhlé akce
25.05. 2017
4. odborný seminář pro rodiče - na téma: Deskové hry pro děti předškolního věku, aneb jedna z možností jak s dětmi trávit volný čas

Ve čtvrtek 25. 5. 2017 proběhl předposlední odborný seminář pro rodiče. Jednalo se o jeden spíše praktický a interaktivní seminář. Povídali jsme si o deskových hrách a jejich nejlepším využití při trávení volného času s dětmi.

Bylo to velmi zajímavé a plné krabic s deskovými hrami. Tímto děkujeme Tomáši Zádrapovi za ukázky deskových her a pár chvil inspirace pro děti a rodiče.

Také děkujeme zúčastněným maminkám a jejich dětem.

Foto zde. 

27.04. 2017
3. odborný seminář pro rodiče

Ve čtvrtek 27. 4. 2017 proběhl další odborný seminář. Byl velmi zajímavý a lektorka měla připravenou hezkou prezentaci. Tím to děkujeme Veronice Kořenkové za její čas, přípravu a perfektní přednášku s mnoha praktickými radami. Také děkujeme všem zúčastněným maminkám.

Foto zde.

21.04. 2017
Preventivní program "Veselé zoubky"

S dětmi 1. - 3. třídy jsme se tento týden zapojili do preventivního programu "Veselé zoubky", který pro nás připravila společnost dm drogerie. Děti nejprve shlédly zábavně vzdělávací film "Jak se dostat Hurvínkovi na zoubek" a pomohly společně s Máničkou vysvětlit Hurvínkovi, jak si správně čistit zuby a proč je nutné chodit na preventivní prohlídky k zubnímu lékaři a co je třeba všechno dělat pro správný růst zoubků. Získané informace si potom ověřily na programu pro interaktivní tabuli, kde vyplňovaly křížovky, odpovídaly na otázky, či správně poznávaly druhy zubů. Od dm drogerie pak děti obdržely balíček, kde měly zubní kartáček, pastu, přesýpací hodiny, žvýkačky bez cukru a samolepky. Věříme, že dětem udělala preventivní taštička od dm drogerie radost a přejeme jim, aby byly vytrvalé při správné péči o jejich chrup.

Jak celý preventivní program probíhal se můžete podívat zde.

20.04. 2017
Zdravá 5

Ve středu u nás ve škole proběhl program Zdravá 5. Paní lektorka děti seznámila s 5 zásadami správného stravování, se správným složením jídelníčku, ve kterém nesmí chybět ovoce, ani zelenina. Děti si během programu zasoutěžily a zahrály i spoustu zajímavých her. Na závěr si mohly ze zeleniny sestavit obrázek, který nakonec snědly.

Jak to celé probíhalo se můžete podívat zde.

12.04. 2017
Exkurze HASIČI Valašské Klobouky

V úterý jsme s dětmi navštívili profesionální hasiče z Valašských Klobouk. Děti viděly přehlídku jednotlivých hasičských aut, projely se v hasičském voze, stříkaly vodu z opravdické hasící hadice a vyzkoušely si trénink ve cvičném zařízení - polygon.

Tento den jsme si všichni užili a velice se nám tam líbilo.

Foto z této exkurze zde.

11.04. 2017
Pyžamový den MŠ + ZŠ

Společně s dětmi z MŠ jsme strávili jeden den ve škole oblečení v pyžamu. Ráno jsme v něm přišli do školy, seděli v něm v lavicích, svačili a dokonce i psali písemku.

S dětmi z MŠ jsme se fotili, hráli hry a naučili se speciální pyžamový tanec.

Jsme rádi za zpestření jednoho dne.

Foto zde.