Proběhlé akce
19.06. 2017
Páťáci v ZŠ Horní Lideč

V pondělí 19. června 2017 se naši páťáci jeli podívat do školy v Horní Lidči, kde je po prázdninách už očekávají... Setkali se se svými budoucími spolužáky ze Střelné, Lidečka a Horní Lidče a podívat se na ně přišli i kluci ze Študlova, kteří už letos končí třídu šestou :-)

Fotky.

15.06. 2017
Sokolníci Karviná

Po dvou letech nám opět přišli sokolníci z Karviné předvést ukázku dovedností vybraných dravých ptáků. Děti si mohly pohladit i krásného výra a cítit, jak jemná a hebká má pírka. Viděli dravce menší, například poštolku nebo mladou sovičku a sovu Rozárku i velkého orla nebo třeba kondora. Výr velký - Kuba - poslouchal svého jmenovce třeťáka Kubu a na jeho povel roztahoval křídla. Dravci nám také předvedli dovednost proletět mezi dvěma osobami nebo pod překážkou. 

Podívejte se na fotky i krátká videa 1, 2, 3, 4.

09.06. 2017
Dětský den

V sobotu 3. června 2017 přichystala obec pod vedením místostarosty pana J. Chovance a ve spolupráci s dalšími ochotnými občany pro děti oslavu jejich svátku. Všichni malí i větší návštěvníci měli nožnost vyzkoušet si na mnoha stanovištích své schopnosti, dovednosti a někdy i odvahu :-) Po splnění těchto náročných úkolů si děti vyzvedly balíčky s odměnami.

Zhlédli jsme i rekonstrukci letecké bitvy o Bublíkovu pálenicu v Poličné, kterou předvedli recesisté z Výzkumného ústavu Valašského letectva z Valašského Meziříčí.

Již tradičně bylo objednáno krásné počasí a zásilka byla opravdu doručena :-) Účast byla hojná a děti se skvěle bavily. 

Foto A. Polách 

07.06. 2017
5. odborný seminář pro rodiče - na téma: Zubní prevence u dětí předškolního věku

V úterý 6. 6. 2017 se uskutečnil již poslední odborný seminář pro rodiče v tomto školním roce. 

Téma bylo velmi důležité pro maminky dětí, ale také všeobecně pro správnou hygienu zubů nás všech. Dozvěděli jsme se vše potřebné o čištění zubů, správné volbě zubního kartáčku a pasty a také jak dětem rostou zuby a jak předcházet tvorbě kazů.

Děkujeme čerstvě vystudovanému stomatologovi Davidu Macháčovi za pěkně zpracovanou přednášku. A také děkujeme i malému počtu zúčastněných maminek.

Foto tady.

03.06. 2017
Pasování předškoláků na školáky + spaní ve školce

A zase po roce se přiblížila velká slavnostní údálost, kdy se z našich předškoláčků stali školáci. Jsou sice jenom 3, ale zato velice šikovní a pracovití. Děti na ZŠ už se na ně moc těší, stejně tak paní učitelka Věrka. Významné pasování jsme si náležitě užili a perfektně jsme si opekli špekáčky a zahráli hry na fotbalovém hřišti. A potom jsme padli vyčerpáním u večerní pohádky. Jojo, spaní ve školce přes noc je taky speciální událost....bylo to supeeer!

Foto tady!

01.06. 2017
Den maminek 2017

Letošní vystoupení pro naše milé maminky se uskutečnilo v neděli 28. května 2017. Paní učitelky s dětmi vymyslely a natrénovaly program, maminky s tetou Martou připravily vše potřebné na důstojnou oslavu, děti vyrobily dárky, Péťa Ambrosová (Čížová) vyrobila plakát, o mikrofony a skvělé ozvučení sálu se postaral pan Fuks a pan zvukař z Valašských Klobouk, panové Alois Polách a Tomáš Zádrapa natočili videa z vystoupení a pořídili fotodokumentaci a obec poskytla příjemné zázemí kulturního domu. Všem moc děkujeme, všichni se zasloužili o toto skvělé příjemně prožité nedělní odpoledne :-)  

Foto škola

Foto pan Polách

Video (pan Polách): Vystoupení MŠ  a Vystoupení ZŠ