Proběhlé akce
15.06. 2016
Ochutnávka ovoce a zeleniny

V rámci programu Ovoce a zelenina do škol jsme obdrželi od firmy Wastex několik druhů ovoce a zeleniny na ochutnání jako doprovodný program. Pracovní listy vypracují děti později, nicméně ovoce a zeklenina musela být snězena co nejdříve :-) 

Podívejte se, že jsme k testování přistupovali zodpovědně :-)

09.06. 2016
Broučci pro MŠ Poteč

Když už jsme nacvičili tak dlouhé divadelní představení jako jsou Broučci, chtěli jsme potěšit naší hrou ještě i někoho dalšího. Přijely za námi do kulturního domu paní učitelky a děti z MŠ Poteč a my jim předvedli, co jsme dokázali.

Zde je několik fotografií.

09.06. 2016
Školní výlet na Ranč Všemina

Termín školního výletu připadl sice na Medarda (známé přísloví: "Medardova kápě 40 dní kape" nás trochu strašilo, že počasí nebude ideální), ale bylo slunečno, krásně až horko.

Vyjížděli jsme ráno v 8 h od školy a domů se vrátili ve 14:45 h. Nikomu nebylo obzvlášť špatně, všichni jsme zvládli náročný indiánský program a domů jsme si přivezli i krásné suvenýry.

Kdo nás na ranči ve Všemině nejvíce zaujal, byl skutečný potomek amerických Indiánů, který nám popisoval velmi zajímavé situace z života těchto původních obyvatel Ameriky.

Fotky. A s naší MŠ a s Indiánem.

30.05. 2016
Školní akademie ke Dni maminek

Tak je za námi zase jeden velký den - vystoupení dětí školky i školy ke Dni matek v kulturním domě ve Študlově. Diváků přišlo opravdu hodně a program se všem dětem vydařil. Nejdříve děti trochu pozlobila paní Tréma, ale svá vystoupení zvládli všichni výborně.

Odkazy na fotografie i videa budeme zveřejňovat postupně, zatím si prohlédněte první fotografie zde.

Tady je další várka fotek.

Děkuji všem, kteří nám pomohli zajistit organizaci dne: obětavým maminkám pod vedením paní Šildové, paní Řehákové a zaměstnancům obce za přichystání sálu, Vaškovi Ptáčkovi za ozvučení vystoupení, muzikantům za zapůjčení aparatury, panu Poláchovi za zhotovení videí z vystoupení, Jirkovi Šenkeříkovi za fotografování, všem svým kolegyním za nácvik programu a technickou podporu a paní učitelce Dubšíkové za skvělé Broučky :-)

L. Proislová

24.05. 2016
Divadélko Bublanina - Pohádky z kufru

Co všechno se může ukrývat ve starých kufrech? Možná byste to neřekli, ale i staré hrady s pohádkami, drakem a celým královstvím :-) Jen s královským orchestrem potřebovali herci malinko pomoci, ten se do kufrů nevešel. Tak jsme rádi vypomohli...

Fotky zde.

19.05. 2016
Sférické kino v Horní Lidči

18. května 2016 jsme i s naší MŠ jeli do mateřské školy v Horní Lidči, kde jsme se zúčastnili projekce sférického kina v nafukovací kopuli. Zhlédli jsme krátký příběh z podmořského světa. Projekce byla působivá, občas se někdo i lekl :-)

Několik fotografií je zde.