Proběhlé akce
12.05. 2016
Přírodovědná vycházka 1. - 3. ročník

Na vycházku do přírody naší vesnice a za zvířátky svých spolužáků se vypravily s paní učitelkou děti 1. - 3. ročníku. Samozřejmě také plnily zadané úkoly z prvouky a testovaly své fyzické dovednosti.

Zde se podívejte na fotografie. 

25.04. 2016
Dort Mimoň

Tak jsme snědli Mimoně

Ale nelekejte se - byl to jen dort! Upekla ho Vojtova maminka a pochutnala si na něm celá škola i školka! 

A takový byl...

21.04. 2016
Sběrný dvůr Valašské Klobouky

Jak můžeme i my školáci pečovat o naši zeměkouli, abychom ji jako lidé jen nezatěžovali našimi odpady, nám zase připomněl program ke Dni Země. Paní Martina Poláchová nás provedla úložištěm odpadů ve Valašských Kloboukách, připomněla, jak se co třídí, kde jsou roztříděné odpady uložené a co se s nimi po odvozu děje. 

Potom školáky pan včelař Marcel seznámil se životem včel v úle, s jejich významem pro přírodu, ukázal nám pomůcky včelaře, úl i jeho vnitřní vybavení a včelí produkty. Některé jsme i ochutnali (moc dobré). Jako dárek jsme si dokonce odnesli každý krásnou svíčku z včelího vosku.

Tak kolik včelařů z nás vyroste?

Fotografie z exkurze zde.

 

15.04. 2016
Exkurze na hvězdárnu Vsetín

Žáci 4. a 5. ročníku zamířili v pátek 15. dubna na hvězdárnu na Vsetín. Prohlédli si interiér budovy, seznámili se s prací vsetínských astronomů, zhlédli film o naší sluneční soustavě, podívali se i do kopule hvězdárny a prohlédli si hvězdářský dalekohled. Bohužel na Slunce se nepodívali, protože byla zatažená obloha.

Stihli se podívat i na vsetínský zámek, vystoupali na zámeckou věž a vyfotili si z výšky město Vsetín. Uvnitř věže si prohlédli vycpaniny zvířat a ptáků.

Fotografie z exkurze.

24.03. 2016
Výsledky pěvecké soutěže 2016

V pátek 18. března proběhla ve škole pěvecká soutěž. Děti byly rozděleny do dvou kategorií podle věku. Vyhodnoceny byly v každé kategorii jen 2 místa, protože odvahu ke zpívání mělo přece jen méně dětí než při recitační soutěži.

Všem, co se umístili, blahopřejeme a všem děkujeme za účast. Fotografie ze soutěže zde.

I. kategorie (1. a 2. ročník):

Umístění Jméno a příjmení Ročník
1. Šarlotka Poláchová, píseň Teče voda ze skalky 1. 
2. Jakub Maček, píseň Skákal pes 2.

II. kategorie (3. - 5. ročník):

Umístění Jméno a příjmení Ročník
1. Matěj Holčák, píseň Černé oči 4. 
2. Aneta Bližňáková, píseň Co bylo dál 5.