Proběhlé akce
09.12. 2019
Pečení pánů

V pondělí 2. 12. se naší školou linula vůně pečených pánů. Společně s dětmi z mateřské školy jsme z těsta, které nám připravili v kuchyni, pekli postavičky pánů. A že se nám opravdu podařily, se můžete podívat zde.

09.12. 2019
Závěrečné plavání

Dnešním dnem žáci 2. a 3. ročníku úspěšně ukončili plavecký výcvik školního roku 2019/2020. Žáci soutěžili v jednotlivých ročnících. Žáci druhého ročníku soutěžili v disciplíně kraul a znak. Žáci třetího ročníku soutěžili v disciplíně kraul, znak a volné plavání. Za druhý ročník se nejlépe umístila Sofie Poláchová a Ondřej Číž. Za třetí ročník získali umístění žákyně Lucie a Adélka Mačkovy. Všem žákům velmi gratulujeme a přejeme další úspěchy i ve vyučování. Na foto se můžete podívat zde.

18.11. 2019
Divadélko Bublanina

Minulou středu za náma do školy zavítalo opět divadélko "Bublanina", které přijelo se svým divadelním představením s názvem "Psí starosti". Divadlo bylo velmi zábavné a dětem se velice líbilo. Společně jsme se všichni zasmáli a odpočinuli si od učení. Na pár fotek z představení se můžete podívat zde.

11.11. 2019
Halloween

Poslední říjnový den jsme si s žáky 3. - 5. ročníku v angličtině připomněli Halloween - svátek, kdy je prý svět záhrobní lidskému světu nejblíže a který se tímto způsobem slaví především v anglicky mluvících zemích.

Vzpomněli jsme, jak slavíme svátky zemřelých nyní u nás a také jak slavili tyto svátky naši dávní předkové dříve, ještě v dobách předkřesťanských.

Foto

04.11. 2019
Světýlka na cestách

25. 10. 2019 naše mateřská škola uspořádala po setmění světýlkový průvod ztemnělým Študlovem. Hlavním úkolem tohoto podvečerního setkání bylo společně uložit broučky a ostatní hmyz k zimnímu spánku. Popřát jim klidné přežití zimy a poděkovat jim za službu, kterou nám dělají. Vždyť bez hmyzu by naše příroda nemohla přežít. Stačilo letošní jaro, kdy ve Študlově vyhynuly téměř všechny včely - a hned to bylo poznat na (ne)úrodě ovoce. Tak vám broučci, včelky, mušky, motýlci děkujeme a na jaře vás zase rádi uvidíme :-)

Na závěr setkání nám paní Poláchová za obecní úřad rozdala tatranky, uvařila horký čaj a v kulturním domě jsme si společně se zúčastněnými rodiči i malými dětmi ještě ne-školkáčky povykládali a pobavili se.

Na fotky od Jany a Tomáše Zádrapových se můžete podívat zde.

04.11. 2019
Drakiáda

V pátek 18. října 2019 jsme se na stráni u cesty na Střelnou sešli k tradiční podzimní drakiádě. Sešlo se mnoho dětí mateřské i základní školy, rodiče i příbuzní. Draci krásně létali, počasí bylo ideální. Podívejte se krásné fotky paní učitelky Karolíny, dýchne na vás atmosféra setkání :-) 

Děkujeme paní Poláchové, která nám v kulturním domě uvařila litry čaje, rozdala jako pozdrav od obecního úřadu tatranky a rodiče i děti si mohli v klidu sdělit své dojmy a zážitky.